Menü

Menü

  info@superfoodfactory.hu   +36203889712

Blog

Ezúttal egy oolong tea jeges változatának receptjét osztjuk meg veletek, ami nem más mint a Monkey Pinch peach oolong. Nyárra nem is lehet más mint egy finom gyümölcsös tea.

Hozzávalók 4 adaghoz:

8g Monkey pinch peach oolong teafű

800ml ásványvíz

1 db barack

 

Elkészítés:

Tedd a teafüvet egy jól lezárható üveg edénybe vagy flaskába. Az üveg eszközök a legjobbak a tea áztatásához, mert le tudod zárni légmentesen. Kapható beépített szűrővel rendelkező üveg, talán ez a legpraktikusabb majd miután elkészült a tea, hogy könnyen le tudd szűrni a főzetet.

 

Ezután öntsd rá a 800ml ásványvizet. Szeretjük hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a kiváló minőségű víz a tökéletes tea elkészítéséhez. Forró teához használhatunk szűrt vizet is de cold brew teákhoz inkább az ásványvizet javasoljuk tökéletes tisztasága és megfelelő PH értéke miatt.

 

Következő lépésben várd meg míg elkészül a teád. Ez talán a legnehezebb része az elkészítésnek, mivel ez függ a tea típusától és az egyéni ízléstől. Mi egy éjszakára, kb 8 órára tettük hűtőbe a teát.

 

Szűrd le a teafüvet és dobálj bele friss barack darabokat. Ízesítheted kedved szerint mézzel, frissen facsart citromlével.

 

Tipp: Készítsd el saját barack szirupodat az alábbiak szerint.

Szeletelj fel 2-3 barackot, tedd egy edénybe, adj hozzá 2 evőkanál édesítőt (cukor, stevia, eritrit) és egy csésze (2,5dl) vizet. Forrald fel, majd 25 percig főzd forralás után. Hagyd kihűlni és szűrd le a barackot. Az elkészült szirupot akár 2 hétig is eltárolhatod hűtőben.

 

Ezzel a sziruppal ízesítve a teád a még istenibb mint bármely boltban kapható!

 


A világ számos részén a chai szó teát jelent, de a nyugati világban a chai teát szokták így hívni. A chai tea egy édes, fűszeres ital, ami fekete tea, gyömbér és egyéb fűszerek keveréke. A leggyakrabban használt összetevői a kardamon, fahéj, feketebors, csillagánizs, koriander, szegfűszeg, de ettől eltérő receptúrákkal is találkozhatunk bőven.

Az Or Tea egy igazán küönleges chai blendet kínál minden vásárlójának. 

 

A chai teát forró vízzel és meleg tejjel szokták készíteni, de van aki elhagyja a tejet és csak natúran vagy éppen kicsit több tejjel chai lattéként issza. 

 

A chai teának számos jótékony hatása is lehet a szervezetünkre. Az egyik fő összetevője a fahéj, amely kedvezően fejtheti ki hatását magas vérnyomás esetén. Egy másik alap összetevője a fekete tea, melyből napi 2-3 csésze elfogyasztása, csökkentheti a koleszterinszintet, megelőzheti a szívbetegségeket és energizál egész napra.

 

Megosztjuk veletek a mi kedvenc chai latte receptünket, melyet akár délutáni nasiként is elfogyaszthatunk, hiszen nagyon tartalmas ital és kellemesen eltelít:)

Chai latte (4 dl-hez):

-1 db The secret life of chai tea filter

-2 dl rizsital

-2 dl víz

-1 teás kanál méz vagy agave szirup

-Fahéj díszítéshez

 

1.Forraljunk fel vizet és áztassuk 5-8 percig a filtert.

2.Forraljuk fel a tejet és adjuk a főzetünkhöz.

3.Ízesítjük kedvünk szerint mézzel vagy agave sziruppal

4.Szórjunk a tetejére fahéjat

 

 


Egy igazi afrozidiákummal, a gyömbérrel nyitjuk a sort, mely rengeteg jótékony hatással bír. A jellegzetes, karakteres ízű növény fokozza a vérkeringést, támogatja az immunrendszert, gyulladáscsökkentő és elősegíti a zsírégetést, így fogyókúrázóknak is erősen ajánlott. Gazdag A, B, C, E vitaminokban és sok vasat, káliumot tartalmaz. Remek fűszer és kiváló délutáni frissítő italnak is. Kóstold meg Energinger teánkat, melyből egy csésze elfogyastása után kirobbanó formában leszel. Friss, citrusos aromája a thai spa világába varázsol, fűszeres íze pedig egyből átjárja a testet.


Zöld Tea, ami mindenre megoldást nyújt! Na jó, ha nem is mindenre, de a zöld tea életjavító hatásai közismertek. Magas antioxidáns tartalmának köszönhetően segít semlegesíteni a károsodott sejteket, pozitív hatással van a vérkeringésre és gyulladáscsökkentőként is alkalmazható. Koffeintartalmának köszönhetően - mely több órán át szívódik fel - hosszan tart éberen, élénkíti az elmét, serkenti a koncentrálóképességet. Dragon pearl jasmin teánk minden egyes gyöngyszeme két baby zöld tea levelébe sodort jázminvirágból áll. Kellemesen édes ízvilággal szembesülünk fogyasztásakor. Vigyázat!! Függőséget okozhat!:-)


AZ ÚJ TERMÉKEK MÁR A WEBSHOPBAN!!????✌️
És nem utolsó sorban kedvezményes, bevezető áron, csak januárban!!❣️???? ....mert nagyon hideg van.... és egy jó tea mindig jól jön❄️????
The secret life of chai????
Yin yang????????


A teázás kialakulásáról több történetet is olvashatunk, azonban nincs egységesen elfogadott álláspont. Eleinte elsősorban gyógyításra használták az egyébként örökzöld növény leveleit és csak később terjedt el az élvezeti tea fogyasztás. Minden tea a camellia sinensis sinensis (cserje) és a camellia sinensis assamica (fás) növényből állítanak elő. A levelek feldolgozástól függ, hogy végtermékünk fekete, zöld, oolong vagy fehér tea lesz. A cserjék leveleiből többnyire fehér és zöld tea készül, illetve pár fekete és oolong tea alapanyaga is lehet. A fák leveleiből pedig elsősorban fekete és puer teat állítanak elő. Ezenkívül számos gyógynövény, mint gyömbér, csalán, kamilla, menta, ginseng, stb és gyümölcs forró vízhez adva tökéletes választás egy csésze tea elkészítéséhez. A víz amivel felfőzzük a teát, lehet szűrt csapivíz vagy ásványvíz, ami lényeges, hogy alacsony ásványianyag tartalom mellett kevésbé jön ki a tea aromája, valódi íze.


Ahhoz, hogy  egy tealevélből a legjobbat hozzuk ki, több szempontot is figyelembe kell vennünk és nem utolsó sorban ki kell tapasztalnunk, hogy számunkra hogyan a legfinomabb. A tealevél minőségén túl a víz hőfoka és minősége, valamint az áztatási idő amivel játszhatunk, kísérletezhetünk. Vannak javaslatok az áztatási időket illetően, de ha a tökéletességre törekszünk, mindig figyelembe kell vennünk, hogy éppen milyen teát választunk, hiszen zöld és zöld, oolong és oolong tea között is van különbség.

Nézzük előbb az áztatási időket. A legtöbb zöld és fehér teát általában 2-4 percig javasolt áztatni, 75-80 fokos vízben, míg az oolong teákat kb 3 percig, 90 fokon. Az oolong teák esetében az áztatási idő és hőfok nagyban függ a tea típusától, például, hogy zöld oolongról vagy sötét oolong teáról beszélünk. A fekete, gyümölcs és herbateákhoz használhatjuk a forró, 100 fokos vízet és az áztatási idő kb 5 perc az utóbbiak esetében. Gyümölcs és herba főzeteink, mint a Queen berry, Tropicoco, Energinger vagy Bee Calm akár 5 percnél tovább íz áztathatók, így nem gond az sem ha megfeledkezünk róla véletlenül. 

Miután elkészültünk a teánkkal nincs más hátra mint élvezni ezt a frissítő italt. Természetesen sokan ízesítik tejjel, mézzel, citrommal, ami egyáltalán nem baj, hiszen a teázás lényege az élvezet, melyet a rituálé ad számunkra. Ráadásul nem csökkenti kedvező hatásait egy kis tej.  Amit érdemes még tudni, hogy egyes teák akár többször is kiáztathatók, ezeket mindenképpen a prémium minőségű levelekkel érdemes megtenni. Például a Dragon Pearl Jasmine és Monkey Pinch oolong teák a 2. és 3. felöntés után is tökéletes ízélményt nyújtanak.

Ezek után jogosan merül fel a kérdés: Hogyan kapok 80 fokos vizet? Több üzletben, műszaki áruházban kínálnak már vízhőfok szabályozós forralót, ezekkel nagyon egyszerűen elérhetjük a kívánt vízhőfokot. Persze nem kell rohanni és venni egyet amennyiben van már otthon készüléked. Egyszerűen csak forrald fel 100 fokosra a vizet és várj 1 percet a 90 és 2 percet a 80 fokos víz eléréséhez.

Keep calm and drink teasmiley