Menü

Menü

  info@superfoodfactory.hu   +36203889712

Blog

Ahhoz, hogy  egy tealevélből a legjobbat hozzuk ki, több szempontot is figyelembe kell vennünk és nem utolsó sorban ki kell tapasztalnunk, hogy számunkra hogyan a legfinomabb. A tealevél minőségén túl a víz hőfoka és minősége, valamint az áztatási idő amivel játszhatunk, kísérletezhetünk. Vannak javaslatok az áztatási időket illetően, de ha a tökéletességre törekszünk, mindig figyelembe kell vennünk, hogy éppen milyen teát választunk, hiszen zöld és zöld, oolong és oolong tea között is van különbség.

Nézzük előbb az áztatási időket. A legtöbb zöld és fehér teát általában 2-4 percig javasolt áztatni, 75-80 fokos vízben, míg az oolong teákat kb 3 percig, 90 fokon. Az oolong teák esetében az áztatási idő és hőfok nagyban függ a tea típusától, például, hogy zöld oolongról vagy sötét oolong teáról beszélünk. A fekete, gyümölcs és herbateákhoz használhatjuk a forró, 100 fokos vízet és az áztatási idő kb 5 perc az utóbbiak esetében. Gyümölcs és herba főzeteink, mint a Queen berry, Tropicoco, Energinger vagy Bee Calm akár 5 percnél tovább íz áztathatók, így nem gond az sem ha megfeledkezünk róla véletlenül. 

Miután elkészültünk a teánkkal nincs más hátra mint élvezni ezt a frissítő italt. Természetesen sokan ízesítik tejjel, mézzel, citrommal, ami egyáltalán nem baj, hiszen a teázás lényege az élvezet, melyet a rituálé ad számunkra. Ráadásul nem csökkenti kedvező hatásait egy kis tej.  Amit érdemes még tudni, hogy egyes teák akár többször is kiáztathatók, ezeket mindenképpen a prémium minőségű levelekkel érdemes megtenni. Például a Dragon Pearl Jasmine és Monkey Pinch oolong teák a 2. és 3. felöntés után is tökéletes ízélményt nyújtanak.

Ezek után jogosan merül fel a kérdés: Hogyan kapok 80 fokos vizet? Több üzletben, műszaki áruházban kínálnak már vízhőfok szabályozós forralót, ezekkel nagyon egyszerűen elérhetjük a kívánt vízhőfokot. Persze nem kell rohanni és venni egyet amennyiben van már otthon készüléked. Egyszerűen csak forrald fel 100 fokosra a vizet és várj 1 percet a 90 és 2 percet a 80 fokos víz eléréséhez.

Keep calm and drink teasmiley