Menü

Menü

  info@superfoodfactory.hu   +36203889712

A japán kyusu teáskannákat megkülönbözteti az üreges oldalsó fogantyú, ami egyrészt segíti a kancsó használatát, másrészt egy ergonómikus dizájnt biztosít. Könnyű és elegáns. Gyakran égethető homokkőből készítik, így az még jobban kihangsúlyozza a finom japán zöld teák ízét. Néhányat üvegből, vagy porcelánból készítenek el. Hagyományosan a japán fazekasak porcelánból készítették teáskannáikat, és csak a 19.században kezdtek el homokkövet használni. Ugyanekkor jelent meg az üreges fogantyú.
Általában a kyusu teáskannákat egy nagyon finom hálóvaé együtt használják, hogy az apróra vágott zöld tea levelek a kannában maradjanak. A kézzel készített teáskannáknak gyakran a szűrőjük is agyagból készül, míg az iparilag készített teáskannák esetében ez a szűrő rozsdamentes acélból készül.
Különböző méretű kyusu kannák léteznek. A nagyobbakat a hagyományos áztatásnál, míg a kisebbeket egy úgy nevezett 'senchado' kóstolásnál alkalmazzák.