Menü

Menü

  info@superfoodfactory.hu   +36203889712

Blog

Frissítő, édes és illatos.
A népszerű fehérboros puncs, tea változata, néhány szem zöld szőlővel tökéletesen megteremti a fehérbor hangulatát. A szamos müge adja a tea édességét.

  • Hozzávalók:
    - 20 szem mag nélküli zöld szőlő
    - 2 tk. szárított szagos müge
    - 120 ml forrásban lévő, 400 ml 85°C-os víz
    - 4 tk. Or Tea White Peony tealevél
    - jégkocka
    - mozsártörő
  • Elkészítés:
  1. Tegyük a szőlő felét egy teáskannába és a törőfával/mozsártörővel zúzzuk össze. Miután összezúztuk adjuk hozzá a maradék szőlőt a mügével, és öntsük fel forrásban lévő vízzel.
  2. Amíg a szőlős, mügés víz kihűl, egy másik teáskannában áztassuk 3 percig a 85°C-os vízben a tealeveleket. Az áztatás utáán szűrjük át két pohárba és abban hagyjuk kihűlni a teát.
  3. Felszolgálás előtt a gyümölcsforrázatot is szűrjük át a poharakba, és adjunk hozzá jégkockákat.

Kész italunkat dekorálhatjuk még szőlőszemekkel.