Menü

Menü

  info@superfoodfactory.hu   +36203889712

Blog

Ebben a csodálatos italban egyszerre keveredik az illatos zsálya és az édes füge, így repítve minket az olasz konyha világába. A zsályával finoman bánjunk intenzív íze miatt.

  • Hozzávalók:
    - 2 füge (lehet friss és szárított is) felnegyedelve
    - 2 friss vagy 1/4 teáskanál szárított zsályalevél
    - 100 ml forrásban lévő víz, 400 ml 85°C-os víz
    - 2 ek. Gatamo Oolong tea
    - speciális eszköz: törőfa/mozsártörő
     
  • Elkészítés:
  1. Osszuk el a fügét illetve a zsályát egyenlően a két pohárban.
    Ezután zúzzuk össze a törőfa segítségével a poharakban a zsályát illetve fügét. Az összezúzás után, öntsük fel a poharakat a forrásban lévő vízzel, és hagyjuk őket kihűlni.
  2. Egy teáskannába szórjuk a tealeveleket, és ehhez hozzáöntjük a 85°C-os vizet, majd hagyjuk ázni 2 percig.
    Az áztatás után leszűrjük, és hozzá keverjük a poharkaban lévő fügés forrázathoz a teát.
  3. Hagyjuk kihűlni, majd felszolgálás előtt keverjük meg az italt és adjunk hozzá jégkockát.