Menü

Menü

  info@superfoodfactory.hu   +36203889712

Blog

A hideg áztatás következtében lassabban engedik ki az ízanyagokat a tealevelek, így sokkal édesebbé téve az ellkészült italt.

  • Hozzávalók (2 főre):
    - 14 szem magozott, felvágott szőlő
    - 3 tk. Gatamo English Breakfast tea
    - speciális eszköz - törőfa

 

  • Elkészítés:
     

Egy tálban alaposan zúzzuk össze a szőlő felét egy törőfával. A másik felét őrizzük meg későbbre. Az összezúzott szőlőt tegyük egy zárható üvegbe. Fontos, hogy az üveg jól zárható legyen, hiszen nem akarjuk, hogy "kiszökjenek" a teából az aromák.


Ebbe tegyük bele a tea füvet és öntsük fel 500 ml hideg vízzel. A tökéletes tea elérése érdekében használjunk ásványvizet, a tisztasága és megfelelő PH értéke miatt.

Ezután hagyjuk állni a hűtőben körülbelül 8 órán keresztül. Érdemes egy éjszakára bent hagyni, így nem fogunk a hűtő előtt türelmetlenkedni. A cold brew (hideg áztatás) során az ízanyagok lassabban engednek ki a tealevelekből, így sokkal ízesebbé téve az italt.

Miután kivettük a hűtőből szűrjük le a teafüvet és a zúzott a szőlőt.

Felszolgálás előtt tegyük a maradék felvágott szőlőt egy pár kocka jéggel üveg poharakba, majd arra öntsük rá az elkészült italt.

 

Ízlés szerint lehet még az italt édesíteni cukorsziruppal, vagy ízesíteni egy kevés citromlével.