Menü

Menü

  info@superfoodfactory.hu   +36203889712

Blog

Szeretnéd feldobni az unalmas, megszokott sajtortát?! Ez a zöld teás, réteges csoda torta mindenki figyelmét felkelti majd!

Hozzávalók:

Tésztához:

    • ½ bögre mandula
    • 1/3 bögre mazsola
    • ¼ bögre kókuszreszelék
    • 1 teáskanál  víz (vagy amennyi szükséges)

Krémhez:

    • 1 ½ bögre kesudió
    • 1/3 bögre víz
    • 1/3 bögre juharszirup
    • ½ vanília rúd
    • ¼ bögre olvasztott kókuszolaj
    • 2 evőkanál kakaóvaj
    • ½ teáskanál vanília aroma
    • 1 teáskanál Gatamo Matcha por
    • 2 teáskanál juharszirup

Elkészítés:

  1. Daráld össze a mandulát a kókuszreszelékkel. Majd add hozzá a mazsolát és a vizet. Addig dolgozd össze a robotgépben amíg össze nem áll a tészta alap.
  2. Nyomd bele a kész tésztát egy tortaformába és tedd félre.
  3. Egy turmixgépben keverd simára a kesudiót, vizet és juharszirupot.
  4. Add hozzá a vaníliát, kókuszolajat, kakaóvajat és a vanília aromát.
  5. ¼ bögrével vegyél el a krémből, és keverd hozzá a juharszirupot és a Matcha port.
  6. A maradék krémet öntsd a tésztára.
  7. A matchás krémből kanalazz rá a torta tetejére, majd tetszés szerint dekoráld
  8. 4-6 óráig pihentsd a fagyasztóban, majd 12 óráig a hűtőben.

Tálalásnál gyönyörűen kirajzolódnak a különböző rétegek. Dekorációként használhatunk kekszmorzsalékot, tejszínhabot, illetve kókuszreszeléket.