Menü

Menü

  info@superfoodfactory.hu   +36203889712

Blog

 • Szálas tea

A szálas tea elkészítése jóval körülményesebb, de a végeredmény megér minden erőfeszítést.

 1. Kényelem
  A különleges, erre a célra gyártott eszközök segítségével a leveles tea elkészítését is leegyszerűsíthetjük. Ilyenek például a szűrőbetétes teáskannák.
 2. Frissesség és minőség
  Az egész tealevél kevésbé sérülékeny, mint a filterekben található morzsalék, így az tovább marad friss.
 3. Íz
  A szálas tea egész, valamint nagyobb levéldarabokat tartalmaz, megőrizve így az összetett, maradéktalan ízélményt adó, aromás olajokat. Bizonyos ízeket, már a tea aromájából azonosítani tudunk. Forrázásnál győződjünk meg róla, hogy a tealeveleknek van elég helyük kigöngyölődni, így nyújtva teljes ízélményt.
 4. Ár
  Egy hiedelem, hogy a szálas tea drága. Egy csésze teához, csupán kevés szálas tea szükséges. Egyes teákat, mint például az oolongot, pedig többször is le lehet forrázni.
 5. Környezetvédelem
  A szálas tea, mivel könnyen lebomlik a talajban, ezért nagyszerűen komposztálható.
 6. Áztatás
  A szálas tea erejét nem egyszerre adja ki magából, hanem szép lassan engedi ki az ízanyagokat, így a későbbi áztatásokhoz is marad benne aroma.

 

 • Filteres tea

A teafiltert egy véletlennek lehet köszönni, ugyanis Thomas Sullivan New York-i teakereskedő selyemzacskókban küldte teamintáit a teakereskedőknek. A vevők ahelyett, hogy kivették volna a zacskókból a teát, a selyem táskával együtt forrázták le. A megelégedett vásárlók a későbbiekben is ilyen módon kérték teáikat.
Ma már minden formában találhatunk filtereket; szögletes, kerek és piramis. A piramisfilterben található üres térnek köszönhetően a tealevelek könnyebben ki tudnak göngyölődni, mint a kerek vagy a négyszögletes tasakban, így nyújtva intenzívebb aromát.

 1. Kényelem
  A teafilter használata kényelmes és egyszerű, hiszen nem igényel külön szűrős eszközt, illetve teánkat előre kimérve kapjuk
 2. Frissesség és minőség
  A filtereket legtöbbször alacsony minőségű porrá tört fekete teával töltik meg. A megnövelt felszín miatt gyorsabban oldódik ki az ízanyag a teából, viszont minősége is gyorsabban romlik ezáltal
 3. Íz
  A feldolgozás során az őrölt tealevelek rohamosan veszítenek aromájukból, esszenciális olajaikból. Ezáltal kevésbé komplex a filteres teák íze, a szálas teákéhoz hasonlítva. Áztatáskor több tannin szabadul fel a teából, így adva a teának egy kesernyés utóízt.
 4. Ár
  Egy doboz filteres tea ára alapjában véve olcsó. A szálas teához hasonlítva árban közelítenek, különösen ha figyelembe vesszük, hogy egyes tealeveleket többször is leforrázhatunk. A filteres teák lejárati ideje jóval rövidebb a szálas teáénál.
 5. Környezetvédelem
  Bizonyos teafilterek lebomló anyagokból készülnek, többségük azonban apró műanyag darabokat tartalmaz, amelyek évekig megmaradnak a komposztban. Filteres tea választásnál érdemes polipropilén-mentes teafiltert választani.
 6. Áztatás
  A teafiltert teáskanna nélkül is könnyű áztatni, ám a szűk hely miatt a teaszemcsék nem tudnak szabadon kibomlani és kavarogni

 

Gatamo és Or Tea teáink különlegessége, hogy filtereinkben is ugyanaz a prémium minőségű szálas tea található meg, mint a fémdobozainkban,így nyújtva a teázás legkíválóbb élményét.