Menü

Menü

  info@superfoodfactory.hu   +36203889712

Blog

A teázás kialakulásáról több történetet is olvashatunk, azonban nincs egységesen elfogadott álláspont. Eleinte elsősorban gyógyításra használták az egyébként örökzöld növény leveleit és csak később terjedt el az élvezeti tea fogyasztás. Minden tea a camellia sinensis sinensis (cserje) és a camellia sinensis assamica (fás) növényből állítanak elő. A levelek feldolgozástól függ, hogy végtermékünk fekete, zöld, oolong vagy fehér tea lesz. A cserjék leveleiből többnyire fehér és zöld tea készül, illetve pár fekete és oolong tea alapanyaga is lehet. A fák leveleiből pedig elsősorban fekete és puer teat állítanak elő. Ezenkívül számos gyógynövény, mint gyömbér, csalán, kamilla, menta, ginseng, stb és gyümölcs forró vízhez adva tökéletes választás egy csésze tea elkészítéséhez. A víz amivel felfőzzük a teát, lehet szűrt csapivíz vagy ásványvíz, ami lényeges, hogy alacsony ásványianyag tartalom mellett kevésbé jön ki a tea aromája, valódi íze.